Nieuwe ajax voetbalshirts 2023 2024

Adidas en Ajax Club hebben gezamenlijk het tweede uit ajax voetbalshirt 2023/2024 gelanceerd. Er wordt nu al verwacht dat de Amsterdammers dit jaar het donkere nummer 3-shirt zullen dragen in de Eredivisie en enkele uitwedstrijden in Europa.

Het ontwerp van de trui heeft een opvallende ruitprint, die de unieke filosofie van de club op het gebied van scouting en talentontwikkeling symboliseert. De Ajax Jeugdopleiding 'De Toekomst' is al decennialang de basis van het succes van de club en blijft een rijke bron van talent en toekomstig succes voor de voetbalclub.

Het nieuwe tweede uitshirt van Ajax is gebaseerd op zwart en heeft tegelijkertijd een uniek ruitpatroon en bevat veel zilvergrijze details, zoals de clubbadge, clubsponsors en het iconische Sint-Andreaskruis. Amsterdam.

Het tweede shirt van seizoen 23/24 is ook de vierde opeenvolgende lancering van het derde shirt door de club, wat de rijke traditie van maatwerk van de club benadrukt. In het seizoen 2020-2021 is het alternatieve uitshirt ter herdenking van het seizoen 1971 waarin 50 jaar geleden de eerste Europa Cup werd gewonnen. Het voetbalshirt is zwart met brede panelen geïnspireerd op het ontwerp van het thuisshirt met gouden accenten. Het derde voetbalshirt voor het seizoen 2021-2021 is een eerbetoon aan een volkslied: Bob Marley's The Three Little Birds. Het voetbalshirt is zwart met een rood logo en de kenmerkende reggaekleur onderaan de mouwen.

Tijdens de ontwikkeling van het derde tenue van vorig seizoen werkten het team uit Amsterdam en adidas samen met het Amsterdamse modemerk Daily Paper. Hieruit is een gouden voetbalshirt geboren met een verticale streep in het midden, in de kleuren van de stad Amsterdam en een bijzonder patroon van de iconische locaties van de stad.

3e ajax voetbalshirt 2023 2024 mannen zwart